Vorige pagina

Akkrumer Dream Theater  partner in het culturele mega project “Meet me at the Foutain”

Vanuit de memorabele erfenis van de illustere Akkrumer Folkert Kuipers alias Frank Cooper organiseren we samen met diverse plaatselijke organisaties dit veelbelovende gebeuren.

Folkert kuipers vertrok op 22  jarige leeftijd in 1866 naar America waar hij zich als Frank Cooper genaamd wist op te werken van winkelbediende tot schatrijke grootwinkelier.

Hij was de mede oprichter van “the big department store” aan de Sixth Avenue in New York op dat moment het grootste warenhuis ter wereld. Kenmerkend was bij deze mega winkel o.a. de monumentale fontein in de ingangshal “meet me at the foutain” was destijds een alom bekende ontmoeting aanduiding bij de New Yorkers.

Naast zijn ondernemerskracht en innovatie talent kenmerkte Frank zich als sociaal betrokken baas wat naar voren kwam in zijn voor die tijd opmerkelijke zorgzame personeelsbeleid.

Bij zijn frequente bezoeken aan zijn familie in Akkrum werd hij getroffen door de schrille armoede waaronder m.n. diverse ouderen leefden. Hij besluit het ouderen huis Coopersburg te stichten wat in 1901 wordt geopend en waarin nooddruftige Akkrumer ouden van dagen een woonplek kregen, compleet met een wekelijkse uitkering.

Deze opmerkelijke dorpsgenoot, symbool voor wat Akkrum aan de wereld heeft te bieden en voorbeeld van gemeenschapszin, hebben we als aanknopingspunt gekozen voor het grote culturele project wat we op twee weekenden (9/10 en 16/17 juni) in 2018 gaan uitvoeren.

De opzet is om met inzet van zoveel mogelijk plaatselijke organisaties en dorpsgenoten in het centrum het straat beeld van Sixth Avenue en anderzijds het Akkrum van die tijd in beeld te brengen.

De “big Store”  wordt  op grote steigerdoeken levensgroot getoond en via de replica van de fontein betreedt je het (digitaal) gevisualiseerde interieur van het warenhuis. Aan de overzijde worden de diverse panden omgetoverd in de fronten van de Sixth Avenue.

Door diverse theatrale taferelen, figuranten, acts, situaties, muziek en dans gaan we de tijd van weleer nabootsen.

 

Naast het uitdagende theatrale aspect van dit project doen we als Akkrumer Dream Theater vooral ook  graag hieraan mee omdat de opzet hiervan is, om meer mensen van Akkrum en Nes duurzaam bij verenigingen met een cultureel karakter te betrekken.

Een prachtige gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen iets spectaculairs tot stand te brengen en daarbij je talenten in diverse vormen van theater, muziek, dans, kunst en ondersteuning te verkennen en toe te passen.

Wij zoeken spelers, figuranten en ondersteuners bij kleding en rekwisieten. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt, samen zoeken we de voor jou meest geschikte “rol”/functie.

Geef je op voor dit fantastische evenement !

via mail: [email protected]

of tel. bij Eelco Sixma 06 46221943

Welkom bij Akkrumer Dream Theater
Kies een taal om verder te gaan
Frysk Nederlands