Vorige pagina

Petje af voor prachtige “Mutsen”.

In de twee volledig uitverkochte voorstellingen heeft het publiek afgelopen zaterdag 4 en zondag 5 maart volop genoten van het hilarisch en aangrijpende toneelstuk “Mutsen”. De actrices van deze Akkrumer Dream Theater groep, waren in staat om de personages van dit zussen spektakel op meer dan voortreffelijke wijze zeer overtuigend neer te zetten.

Onder regie van Margreet de Boer zag je Yteke van der Wal in de rol van pedante artistiekeling, Nynke Bosma als felle gekwetste zus; Anneke Wiersma de hilarisch aandoenlijk naïeve goedbedoelende conflictvermijder. Een feest van herkenning voor het enthousiast meelevende publiek: vrouwencommunicatie in familieverband, “verbinding” van de bovenste plank.

Ze waren er allemaal : ook de oudste zus Hennie Rorije als pertinente “leuk foar letter”camera aanhanger  en regelaar Joke Poortman speelde de nuchtere nonchalante aanpakster en Nynke Bergsma als de zus die na haar conflict op aangrijpende wijze weer hoopt op verzoening en contact.

Stuk voor stuk pittige rollen in een twee en een half uur durende voorstelling; amateur toneel van grote klasse. Een terecht daverend applaus voor deze prachtige prestatie.

Dankzij de grote inzet van de spelers, regie maar ook met de support van de vrijwilligers van licht/geluid/bouwers/kleding/grime/”omballings”, kon deze prachtige voorstelling tot stand komen.

En dan ook niet te vergeten de prima gastvrijheid van de “Lantearne”  en de welwillende sponsoring van diverse plaatselijke ondernemers.

Deze voorstelling bewijst maar weer dat Akkrum/Nes een leuk dorp is, met talent, inzet en mienskipssin,……… petje af!

Middelpunt.

Foto van Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Welkom bij Akkrumer Dream Theater
Kies een taal om verder te gaan
Nederlands Frysk